ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

100

Θανάση Πάρε τ΄Οπλο σου

Θανάση Πάρε τ΄Οπλο σου

Είδος Ταινίας: Κωμωδία
Παραγωγής: 1972
Διάρκεια: 90'
Χρώμα: Εγχρωμο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικά

 

 

Για μια ακόμα φορά στο ρόλο ενός καθημερινού βιοπαλαιστή ο Βέγγος δινει ρεσιτάλ ερμηνείας και Ελληνικού φιλοτιμου...

Ένας αεικίνητος και καλοσυνάτος ιδιοκτήτης φορτηγού το οποίο ακόμα χρωστάει, ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος), έχει στο κεφάλι του μια ανύπαντρη αδελφή, και τρέχει νυχθημερόν να προλάβει τις υποχρεώσεις που τον κυνηγούν αδυσώπητα. Υποχρεώσεις που όλο και μεγαλώνουν, καθώς αναγκάζεται να δανειστεί από το αφεντικό του, τον κυρ-Αποστόλη, για να προικίσει την αδελφή του με ένα σπιτάκι, ώστε να μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μια μέρα, ο Θανάσης καλείται να μεταφέρει τα έπιπλα μιας κοπέλας που την πέταξαν στο δρόμο, και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πτυχή της καθημερινής απανθρωπιάς. Στη συνέχεια τρέχει και δεν φτάνει, καθώς θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτες καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε λογική, όπως σ? ένα σουρεαλιστικό πεδίο μάχης όπου όλοι βάλλουν με μανία εναντίον όλων, για ακατανόητους λόγους.

Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία στο 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (α`ανδρικού ρόλου στον Θανάση Βέγγο και τιμητική διάκριση για τα σκηνικά στον Τάσο Ζωγράφο).

 

Δείτε video από την βράβευση

Συντελεστές :
Θανάσης Βέγγος Ηθοποιός
.
Βάσος Ανδρονίδης Ηθοποιός
Αντώνης Παπαδόπουλος Ηθοποιός
Χρήστος Καλαβρούζος Ηθοποιός
Δήμητρα Ζέζα Ηθοποιός
Γρηγόρης Ευαγγελάτος Ηθοποιός
Γιάννης Σιδηρόπουλος Ηθοποιός
Εφη Ροδίτη Ηθοποιός
Ντίνος Κατσουρίδης Σκηνοθέτης
Ντίνος Κατσουρίδης Σεναριογράφος
Μοντανάρης Λάζαρος Σεναριογράφος