ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

Θανασης Βεγγος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Θανασης Βεγγος

27

Για το ψωμί και τον Έρωτα

Εναλλακτικός τίτλος: Συννεφιασμένη Κυριακή

Είδος Ταινίας: Μελόδραμα
Παραγωγής: 1959
Διάρκεια: 90'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικα
Θανασης Βεγγος

Ένας άνεργος ναυτικός, ο Στέλιος, τριγυρνάει δω και κει στο λιμάνι, μαζί με δύο άλλους συναδέλφους, τον Δημήτρη και τον Θανάση, κάνοντας ευκαιριακές δουλειές, μέχρι να έρθει το πολυπόθητο μπάρκο. Μια μέρα αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το κότερο ενός ανάπηρου πλούσιου, του Μάνου, κι εκεί ο Στέλιος γνωρίζεται με την κατά πολύ νεότερη γυναίκα του Μάνου, τη Χίλντα, που για χάρη της εγκαταλείπει σπίτι, γυναίκα και παιδί. Διχασμένος ανάμεσα σε σύζυγο και ερωμένη, ταλανίζεται ολοένα και περισσότερο. Κάποια στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της Χίλντας, με την οποία σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό, αλλά η αγάπη της Άννας είναι τόσο δυνατή, ώστε η Χίλντα πείθεται να βγει από τη ζωή του. Ο Στέλιος ξαναγυρίζει στην οικογένειά του και η Χίλντα στον άνδρα της, τον οποίο όμως τώρα έχει προδώσει η καρδιά του.

Στην ταινία αυτή ακούγεται για πρώτη φορά το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη "Συννεφιασμένη Κυριακή". Ο ίδιος ο Βασίλης Τσιτσάνης εμφανίζεται στην ταινία με την μεγάλη του τραγουδίστρια την Λάουρα.

Θανασης Βεγγος Θανασης Βεγγος


Συντελεστές :
Δαφνη Σκουρα Ηθοποιός
Μιχαλης Νικολινακος Ηθοποιός
Ρικα Διαλυνα Ηθοποιός
Θανασης Βεγγος Ηθοποιός
Ανέστης Βλάχος Ηθοποιός
Δημος Σταρενιος Ηθοποιός
Γιωργος Ζερβουλακος Σκηνοθετης
Νεστορας Ματσας Σεναριογράφος