ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

34

Το κλωτσοσκούφι

Κομεντί ελληνικής παραγωγής του 1960
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 21 Μαρτίου 1960
Εισιτήρια: 202542

Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Στέφανος Ληναίος, Μαρίκα Κρεββατά, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Σταύρος Ξενίδης, Τασσώ Καββαδία κ.α.
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Τραγουδούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Giovanni Varriano
Μοντάζ: Γ. Τσαούλης
Ντεκόρ: Μάρκος Ζέρβας
Χορεύουν: Τάκης Βαρλάμος, Μαρία ντε Πετρίλλιο
Διεύθυνση Παραγωγής: Μπακ Μπακ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λ. Αντωνάκος


Περιγραφή: Το "Κλοτσοσκούφι", όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, είναι μια έξυπνη και χαριτωμένη κοπέλα, που δεν μπορεί να στεριώσει σε καμιά δουλειά, επειδή τα κατά καιρούς αφεντικά της για άλλη δουλειά την προσλαμβάνουν, και για άλλη δουλειά την θέλουν... Απελπισμένη, καταφεύγει στον εφοπλιστή Βέγγελη και τον παρακαλεί να την στείλει στην Αυστραλία, μ' ένα από τα καράβια του, για να βρει δουλειά κοντά σ' ένα θείο της που ζει εκεί.
Σύντομα το Κλωτσοσκούφι γοητεύει με την χάρη και την ομορφιά της και τον ίδιο τον Βέγγελη...
'Όταν κάποια τυχαία γεγονότα δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του Βέγγελη, το Κλωτσοσκούφι παίρνει και πάλι τους δρόμους για να βρει δουλειά. Ο Βέγγελης όμως θα τηρήσει την υπόσχεσή του, στέλνοντας το Κλωτσοσκούφι σε ταξίδι, το ταξίδι του μέλιτος...μαζί του!

Με δυο λόγια: Μια φτωχή κοπέλα δεν μπορεί να στεριώσει σε καμιά δουλειά, επειδή της ρίχνονται τα κατά καιρούς αφεντικά της. Έτσι ζητά την βοήθεια ενός όμορφου εφοπλιστή...τον οποίο τελικά και ερωτεύεται.

Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια "Το Κλωτσοσκούφι" και "το Σπουργιτάκι" (Τσίου -τσίου). Τραγουδιστής: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Συνθέτης: Χατζηδάκης Μάνος, Στιχουργός: Σακελάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος.