ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

44

Για σένα την αγάπη μου

Είδος Ταινίας: Μελόδραμα
Παραγωγής:
1960
Διάρκεια: 86'
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο
Ήχος:
Mono
Γλώσσα:
Ελληνικά
Α΄προβολή: 23 Ιανουαρίου 1961
Εισιτήρια: 10.351
Παραγωγή : Ηλίας Περγαντής

Η Μαρούλα έρχεται από τη Σύρο συστημένη στην Αθήνα για να δουλέψει ως υπηρέτρια σ ένα πλουσιόσπιτο, αλλά η οικοδέσποινα την αποπέμπει. Έτσι αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο στο σπίτι τριών φτωχών μουσικών τους οποίους γνώρισε στο πλοίο: του Λίνου, του Τράμπα και του Μανέτα. Σκέφτεται να επιστρέψει στο νησί της, αλλά εκείνοι την πείθουν να μείνει μαζί τους και να γίνει τραγουδίστρια. Η Μαρούλα ερωτεύεται τον Λίνο, αλλά ταυτόχρονα η καρδιά της χτυπάει και για τον Άρη (τον γιο της οικογένειας που την έδιωξε, και τον οποίο έχει γνωρίσει κατά τύχη στο δρόμο). Μια μικροπαρεξήγηση την κάνει να νιώσει ότι ο Λίνος δεν την αγαπάει όσο θα θελε, κι έτσι προσφεύγει στον Άρη, αλλά η μητέρα του κάνει τα πάντα για να τους χωρίσει. Τελικά τα καταφέρνει. Ο Λίνος παρηγορεί τη Μαρούλα και μάλιστα την ακολουθεί στη Σύρο, ενώ ο Άρης, ο οποίος μετά ταύτα αποφασίζει να την παντρευτεί, χάνει το πλοίο. Ο Μανέτας του λέει να την ξεχάσει.

Τραγουδούν οι Αντζελα Νάκου και Γιάννης Βογιατζής ντουμπλάροντας τους ηθοποιούς Μιράντα Κουνελάκη και Δημήτρη Χοπτήρη. Τα τραγούδια και οι στίχοι του Μάνου Χατζιδάκη. Το ομώνυμο τραγούδι του φίλμ έγινε μεγάλη δισκογραφική επιτυχία από τον Γιάννη Βογιατζή και σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη για την εποχή εκείνη.Συντελεστές :

Μιράντα Κουνελακη

Ηθοποιός

Νίκος Κουρκουλος

Ηθοποιός

Δημήτρης Χοπτηρης

Ηθοποιός

Δεσπω Διαμαντιδου

Ηθοποιός

Θανάσης Βέγγος

Ηθοποιός

Σ. Βεδουράς, Α. Γεωργιάδης Φωτογράφοι
Κασσάνδρα Σπαθοπούλου Μακιγιάζ
Δ. Κατσούλης Φροντιστής
Σπ. Κωνσταντινίδης Μηχανικός ήχου
Χρήστος Μουραμπας Μουσική Επιμέλεια

Γιώργος Διζικιρικης

Σκηνοθέτης

Δημήτρης Κεχαιδης

Σεναριογράφος