ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

51

Χαμένα όνειρα

Είδος Ταινίας: Κωμωδία
Παραγωγής: 1961
Διάρκεια: 95'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικά

Θανάσης Βέγγος

Χαμένα όνειρα

Διασκευή του θεατρικού έργου «Η μεγάλη παρένθεση» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου.

Στο εμπορικό γραφείο που εμπορεύεται
τις Κουβαρίστρες Λουξ η ζωή περνάει γεμάτη ρουτίνα και ανία. Όταν κάποιος υπάλληλος πεθαίνει αντικαθίσταται από τον νεαρό Κώστα Λαμπίρη (Δημήτρη Παπαμιχαήλ). Γρήγορα ο νεαρός άνδρας εμπιστεύεται στον γηραιό υπάλληλο κ.Αρτέμη (Λαυρέντη Διανέλλο) ότι θα παραμείνει στο γραφείο προσωρινώς μέχρι να εκδοθεί το χειρόγραφο μυθιστόρημα του και αναγνωρισθεί η καλλιτεχνική του αξία. Λίγο καιρό αργότερα προς αντικατάσταση της γραμματέως θα προσληφθεί στο γραφείο και η Λίζα Ζέριγκα (Αντιγόνη Βαλάκου) η ξεπεσμένη κόρη ενός βιομηχάνου μέχρι να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Γρήγορα όμως η ζωή θα ποδοπατήσει τα όνειρα των νεαρών συναδέλφων. Και το προσωρινά θα πάρει μεγάλες παρατάσεις. Τα χαμένα όνειρα θα αντικαταστήσουν καινούρια. Ο Κώστας ονειρεύεται ένα μεγάλο ταξίδι στη Νιγηρία, η Λίζα μια νεά ευκαιρία για συζυγική ζωή. Και πάλι τα όνειρα τους θα διαψευσθούν. Το προσωρινώς έγινε πλέον 12 χρόνια και εκείνοι έχουν μετατραπεί σε κουρασμένους, ηττημένους μεσόκοπους. Το τέλος θα τους βρει να βαλσάρουν αγκαλιά, υπό τους Θεικούς ήχους του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι,υποταγμένοι στην ήττα τους και με μόνη ελπίδα τη συντροφιά ο ένας του άλλου.
Το ρόλο της Λίζα απέρριψε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πολύ καταθλιπτικό.Το κινηματογραφικό σενάριο βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου που το 1951 έγινε θεατρική επιτυχία της Μελίνας Μερκούρη.

Συντελεστές :    

Δημήτρης Παπαμιχαηλ

Ηθοποιός

(Κώστας Λαμπιρης)

Αντιγόνη Βαλακου

Ηθοποιός

(Λίζα)

Θανάσης Βέγγος

Ηθοποιός

 

Γιώργος Δαμασιωτης

Ηθοποιός

 

Λαυρεντης Διανελλος

Ηθοποιός

 

Αλέκος Σακελάριος

Σκηνοθέτης

 

Αλέκος Σακελάριος

Σεναριογράφος