ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

68

Αστροναύτες για Δέσιμο

Εναλλακτικός τίτλος: Οι Αστροναύτες

Είδος Ταινίας: Κωμωδία
Παραγωγής: 1962
Διάρκεια: 85'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ελληνικα
Αστροναύτες για Δέσιμο

Ένας εκκεντρικός και λίγο τρελός καθηγητής αστροφυσικής με τη βοήθεια του παρατρεχάμενού του αλλά και ενός φανατικού υποστηρικτή της επιστημονικής φαντασίας, δρομολογεί την εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου πυραύλου στο διάστημα. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική συνεργασία των ηθοποιών Κώστα Βουτσά και Θανάση Βέγγου στη μεγάλη οθόνη.
Στους «Αστροναύτες για δέσιμο», ο Θανάσης Βέγγος και ο Σταύρος Ξενίδης εκπαίδευαν με πρωτότυπες μεθόδους τον Κώστα Βουτσά, πριν τον... ξαποστείλουν στο Διάστημα. Δεμένος σε περιστρεφόμενη καρέκλα, συνδεδεμένος με καλώδια, βύσματα και στηθοσκόπια, ο δύστυχος εθελοντής υπέφερε τα πάνδεινα πριν μπει στον... λυόμενο δορυφόρο και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Δυστυχώς, η εκτόξευση ήταν (κυριολεκτικά!) για τα πανηγύρια και ο μακρινός πρόγονος του Hellas-Sat έκανε κατακόρυφη βουτιά στα νερά του Σαρωνικού! «Π-Π-Π-Πύραυλος!», που θα έλεγε και ο Αντώνης Παπαδόπουλος, κατά την προσφιλή του συνήθεια.

Θανάσης Βέγγος .Θανάσης Βέγγος

Συντελεστές :
Σταυρος Ξενιδης Ηθοποιός
Θανασης Βεγγος Ηθοποιός
Κωστας Βουτσας Ηθοποιός
Εφη Οικονομου Ηθοποιός
Ζαννινο Ηθοποιός
Σωκρατης Καψασκης Σκηνοθετης
Σωκρατης Καψασκης Σεναριογράφος

..

 

 
"ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ" - 1962