ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

72

Ανήσυχα νειάτα

Εναλλακτικός τίτλος: Η κυρά-Λένη και τα παιδιά της

Ανήσυχα νειάτα

Είδος Ταινίας: Μελόδραμα
Παραγωγής: 1963
Διάρκεια: 90'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Θανάσης Βέγγος

Μια μεσόκοπη και πολυβασανισμένη χήρα, η κυρα-Λένα, δουλεύει σκληρά σαν καθαρίστρια στα τρόλεϊ και παραδουλεύτρα σε πλουσιόσπιτα. Πασχίζει να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά και προσδοκά να τα δει να προκόβουν, αλλά ο μεσαίος γιος της, ο Αχιλλέας, πιάνεται στα δίχτυα μιας πολύφερνης κυρίας, της Ντόρας, στο σπίτι της οποίας δουλεύει. Όταν σ έναν μεταξύ των εραστών καυγά η Ντόρα πέφτει νεκρή, η κυρα-Λένα αναλαμβάνει την ευθύνη προκειμένου να μην πάει φυλακή ο γιος της. Ο μεγάλος της γιος Κώστας, που είναι ναυτικός, επιστρέφει και δεν αποδέχεται τη θυσία της μάνας τους. Ο Αχιλλέας, μετανιωμένος τώρα, συμφωνεί μαζί του, παραδίδεται και φυλακίζεται. Στο μεταξύ, ο μικρότερος αδελφός Λευτέρης παντρεύεται κρυφά την κοπέλα που κατέστησε έγκυο, την Αγνή. Σύντομα γίνεται πατέρας.

Στην ταινία ακούγεται από τον Ζαμπέτα , τον Καναρίδη και την Μπέμπα Μπλανς το τραγούδι «Κυρ-Αλέκο, κυρ-Αλέκο –με το πράσινο γιλέκο».


Συντελεστές :

Ελένη Ζαφειριου

Ηθοποιός

Λευτέρης Βουρνας

Ηθοποιός

Μαίρη Χρονοπουλου

Ηθοποιός

Ερρίκος Μπριολας

Ηθοποιός

Θανάσης Βέγγος

Ηθοποιός

Κατερίνα Γώγου

Ηθοποιός

Βύρων Πάλλης

Ηθοποιός

Φέρμας Νίκος

Ηθοποιός

Πάνος Γλυκοφρυδης

Σκηνοθέτης

Κώστας Ασημακοπουλος

Σεναριογράφος


 
Ανήσυχα νειάτα - 1963