ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΕΤ3

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ" ΣΤΙΣ 23:30 Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤV!!!

...

Ο Θανάσης Βέγγος εξομολογείται! Ο δημοφιλής ηθοποιός αποφάσισε να μη δίνει συνεντεύξεις στις εφημερίδες ή την τηλεόραση και αυτό το τηρεί αυστηρά, εδώ και 25 χρόνια. Χάρη της Θεσσαλονίκης όμως, αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να σπάσει τη σιωπή του. Θα εμφανιστεί στην εκπομπή της ΕΤ3 «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ», την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 23.30. Η «Θεσσαλονίκη μέσα από τις νοσταλγίες μας» είναι ο τίτλος της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ μαζί του εμφανίζονται και τα δύο εγγόνια του, ο Θανασάκης και η Νίκη. Παρουσιάζει την ιστορία της συμπρωτεύουσας από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της μέχρι σήμερα. Μια πολυπολιτισμική πόλη, στην οποία έσμιξαν αρμονικά άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, άλλα ήθη και παραδόσεις. Ενα μωσαϊκό πολιτισμών, θρησκειών και γεύσεων. Τα γυρίσματα γίνονται σε στούντιο της Αθήνας με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και ζωντανές λήψεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Θανάσης Βέγγος έχει έτσι την ευκαιρία να συναντάει απλούς ανθρώπους και να συνομιλεί μαζί τους, γεγονός που του δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Στη σειρά, την οποία σκηνοθετεί για την ΕΤ3 η Ρέινα Εσκενάζυ, έχει αναλάβει το ρόλο του αφηγητή. Μαζί του θα εμφανιστεί και η Κάτια Δανδουλάκη.

Στον καναπέ της εκπομπής του Τέρενς Κουίκ ο ηθοποιός θα μιλήσει για την καινούργια του δουλειά, αλλά και για την καλλιτεχνική του πορεία γενικότερα. Στη συζήτηση συμμετέχει και η δημιουργός και συγγραφέας Κάκια Ιγερινού, η οποία διηγείται περιστατικά που έχει ζήσει στα πλατό και τα εξωτερικά γυρίσματα με τον Θανάση Βέγγο. Αποκαλυπτικός όμως είναι και ο ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος, μόνιμος συνεργάτης του μεγάλου κωμικού. Ο Θανάσης Βέγγος μιλάει, επίσης, για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τα εγγόνια του και τα συνεχή «τρεχάματά του».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ SITE ΤΗΣ ΕΤ

ΤΡΙΤΗ 19/05/2009
ΕΤ3 23:30
Κατάλληλο για όλους
ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε σήμερα: "Θανάσης Βέγγος"

Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ο Θανάσης Βέγγος «σπάει τη σιωπή του» και θα εμφανιστεί στην εκπομπή της ΕΤ3 «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ».
Ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός αποφάσισε για χάρη της ΕΤ3 και του Τέρενς Κουίκ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βγει από τη «τηλεοπτική δημοσιογραφική απομόνωση», που είχε επιβάλλει στον εαυτό του, αρνούμενος να μιλήσει τετ α τετ μπροστά στις κάμερες.
Πρωταγωνιστής μιας νέας επιμορφωτικής σειράς, που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και θα προβάλλεται στο τρίτο κανάλι την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, έχει πολλά να πει και να διηγηθεί, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
Στη συζήτηση συμμετέχει και η δημιουργός και συγγραφέας αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής εβδομαδιαίας εκπομπής των 30 επεισοδίων, Κάκια Ιγερινού, η οποία, μεταξύ των άλλων, διηγείται απίστευτα περιστατικά που έχει ζήσει στα πλατό και τα εξωτερικά γυρίσματα με το Θανάση Βέγγο. Εξίσου αποκαλυπτικός είναι και ο ηθοποιός, Γιώργος Σταυρόπουλος, μόνιμος συνεργάτης του μεγάλου κωμικού.
Ο Θανάσης Βέγγος μιλάει, επίσης, για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και το Μακεδονικό, τα εγγόνια του, τα συνεχή «τρεχάματά του» και τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμπειρίες του.

Σκηνοθέτης: Μιχάλης Νταής, Ευδοκία Παπαδημητρίου
Επιμέλεια-παρουσίαση: Τέρενς Κουίκ
Αρχισυνταξία: Λουκίλα Καρρέρ
Διεύθυνση παραγωγής: Βίλυ Ατζεμάκη- Λίτσα Νέσια
Ρεπορτάζ: Αλίκη Χατζή
Παρουσιαστής: Τέρενς Κουίκ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 7 ΜΕΡΕΣ TV

Ο «Θου-Βου» εξ ομολογείται...
Μια συνομιλία που θα καταχωριστεί στο πάνθεον των συλλεκτικών συνεντεύξεων
15-5-2009 14:51

Ένα ανέλπιστο δώρο έκανε ο αγαπημένος μας ηθοποιός στον Τέρενς Κουίκ με αφορμή μια νέα σειρά αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη.

Μία απρόσμενη -και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί- συνάντηση θα απολαύσουμε αυτή την Τρίτη, 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της εκπομπής του Τέρενς Κουίκ «Απόψε». Εδώ και λίγο καιρό ο θρυλικός κωμικός μας Θανάσης Βέγγος πηγαινοέρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας νέας τηλεοπτικής παραγωγής της ΕΤ3 με θέμα την ιστορία της συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ τριάντα επεισοδίων με το γενικό τίτλο «Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας», που θα είναι έτοιμη να προβληθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτά τα γυρίσματα ήταν και η αφορμή για να βρεθεί ο Τέρενς Κουίκ κοντά στους συντελεστές της γεμάτη άρωμα Θεσσαλονίκης δουλειάς, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Κάκια Ιγερινού (πιστή συνεργάτιδα του Θανάση Βέγγου τα τελευταία χρόνια). Εκεί ο θρυλικός ηθοποιός υποδύεται έναν παππού που διηγείται στα εγγόνια του την ιστορία της πόλης. Τα εγγόνια, δε, δεν είναι μικροί ηθοποιοί αλλά τα αληθινά εγγονάκια του!

Δεν μιλάει, αλλά...
Φτάνοντας στο πλατό ο Τέρενς Κουίκ γνώριζε πως θα εξασφάλιζε συνεντεύξεις από όλους τους συντελεστές εκτός του Θανάση Βέγγου, ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχει μιλήσει ποτέ τα τελευταία 25-27(!) χρόνια. «Ξέρω γιατί ήρθες» ήταν τα πρώτα λόγια του ηθοποιού προς το δημοσιογράφο όταν συναντήθηκαν στο χώρο του μακιγιάζ. «Εγώ δεν μιλάω», συνέχισε, «είναι μια αρχή που έχω εδώ και πολλά χρόνια. Θα κάνω όμως κάτι άλλο, γιατί θέλω να υποστηρίξω αυτήν την πολύ καλή δουλειά. Θα έρθω και θα κάτσω μέσα μαζί σας, αλλά δεν θα μιλάω», επανέλαβε. Τελικά όμως ο Θανάσης Βέγγος μίλησε, κάνοντας ένα ανέλπιστο δώρο στον Τέρενς Κουίκ και φυσικά στους τηλεθεατές. Το μόνο που ζήτησε από το δημοσιογράφο ήταν να απευθύνονται ο ένας στον άλλο στον ενικό. «Μη με λες κύριο Θανάση Βέγγο, αλλά Θανάση, όπως με έλεγες τόσο καιρό, καλέ μου άνθρωπε», του είπε. Και κάπως έτσι άρχισε η διήγηση που θα απολαύσουμε σε λίγες μέρες. Με τον Θανάση Βέγγο να πλημμυρίζει από συγκίνηση μιλώντας για τα δυο μικρά του εγγόνια, τον συνονόματο Θανάση και τη Νίκη. «Πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά μετά έρχονται στον παππού, στο πλατό... », θα τον ακούσουμε να λέει. Ο «Θου-Βου» εξομολογείται όμως και άλλα πολλά... Κάνει μια αναδρομή στο κινηματογραφικό του παρελθόν και στις θρυλικές ταινίες του Δημόπουλου και του Κατσουρίδη, ενώ μιλά και για την τηλεόραση, για τα παιδιά του, για την αγάπη του για τη συμπρωτεύουσα, προσθέτοντας χαριτολογώντας: «Με ξέκανε στο (εξαιρετικό) φαγητό αυτή η Θεσσαλονίκη!» Μέσα στα 25 λεπτά, γεμάτα από την επιβλητική και συνάμα γλυκιά μορφή του, θα μάθουμε για το προ ετών ατύχημά του με το αυτοκίνητο στις γραμμές του τρένου, για τις αντοχές και τη δίψα που εξακολουθεί να έχει για δημιουργία. «Έχω φτάσει στα 85 και παρόλα αυτά αντέχω», εξομολογείται.