ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τηλεταινία για την ΕΤ2

Eτος 1996

Βασισμένη σε ομότιτλο διήγημα του Ευγένιου Αρανίτση.

Διαρκεια 57 λεπτά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

O Θανάσης Βέγγος υποδύεται τον βασικό ρόλο , τον Ιάσωνα Μακρή. Ηλικιωμένος , καθημερινός, οικογενειάρχης , υπάλληλος σε τυπογραφείο , εκτελεί επί δεκαετίες την ίδια διαδρομή για την ίδια εργασία , με το ίδιο αντικείμενο , με τις ίδιες κινήσεις. Κάποια στιγμή βλέπει σε μιά βιτρίνα μια κούκλα πιστό αντίγραφο της Μιράντας του μεγάλου ανεκλπήρωτου έρωτα των εφηβικών του χρόνων. Αναστατώνεται , αλλάζει όλη του η ζωή. Ψάχνει απελπισμένα να βρεί τον κατασκευαστή της κούκλας ο οποίος του αποκαλύπτει ότι το μοντέλο για την κατασκευή της ήταν η κόρη του. Ο Ιάσων την ψάχνει την βρίσκει στο τηλέφωνο και την παρακαλάει να συναντηθούν. Ομως η καθημερινότητα πέφτει πολύ βαριά στις πλάτες του ανθρωπάκου που αδυνατεί να απαλλαγεί από το βάρος της και να παρευβρεθεί στο ραντεβού του με το όνειρο.

Ενας ρόλος κόντρα στον ανατροπέα της καθημερινότητας και επαναστάτη Βέγγο , μια υπέροχη ερμηνεία σε ένα θαυμάσιο σενάριο και με την σκηνοθετική ικανότητα και σφραγίδα του Γιάννη Σολδάτου.

Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος: Γιάννης Σολδάτος
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Χριστίνα Καστανά , Ολυμπία Σκληρή
Παραγωγή : ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ