ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θανάσης Βέγγος 1927-2011 Ελληνας Ηθοποιός
Αρχική ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Κινηματογράφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Βιντεοταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεταινίες ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Ντοκιμαντέρ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Τηλεοπτικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Αφιερώματα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ Διαφημίσεις ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ FORUM

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ.ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

Η σατυρική σειρά του ανεπανάληπτου Θανάση Βέγγου, περιγράφει την καθημερινότητα και τις περιπετειες ενός οικογενειάρχη σε μια μεγαλούπολη, όπου έχει να αντιμετωπίσει επιθέσεις φανερών και κρυφών εχθρών που ακούν στα ονόματα... υπερκατανάλωση, μοναξιά,άγχος, προχειρότητα, ανευθυνότητα, ρύπανση ,ακρίβεια και πληθωρισμός.

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο σε 13 επεισόδια των 30 λεπτών.Ο ηθοποιός ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σειρά «ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ» στόχος της οποίας είναι να σατιρίσει την καθημερινότητα σε μια μεγαλούπολη, την ΑΘΗΝΑ. Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ αντιμετωπίζει πληθώρα δυσκολιών οι οποίες παρουσιάζονται με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Ζει σε μια πολυκατοικία, σε ένα υπόγειο-διαμέρισμα και εργάζεται ως διαφημιστής. Κοντά του ζουν η αδερφή του με τα παιδιά της αλλά και η κοπέλα του. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ είναι για άλλη μια φορά ο λαϊκός άνθρωπος, το αιώνιο θύμα με την απεριόριστη αισιοδοξία.

Tα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν το 1984, η σειρά παραδόθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ΕΡΤ (πλέον ΕΤ1) 4 χρόνια αργότερα (το 1988). Η σειρά κυκλοφόρησε σε 6 DVD από το Περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση" τον Οκτώβριο του 2007

Η σειρά είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ.

Δείτε τα επεισόδια: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9- 10 - 11 - 12 - 13

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 1988

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος

Σενάριο: Λαζαρίδης  Γιώργος

Hθοποιοί: Βέγγος Θανάσης (Θανάσης) - Κλέω Σκουλούδη (σύζυγος) - Ρέα Χαλκιαδάκη (κόρη) - Βέτα Μπετίνηι - Θοδωρής Προκοπίου - Τάκης Χαλάς - Γιάννης Ζουγανέλης - Μάκης Κωστίνης .

Παραγωγή: Θανάσης Βέγγος

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ.ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ


 
"ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ" ΕΡΤ 1- 1988